Bir İnceleme C# Object Kullanımı

Wiki Article



C# programlama dilinde Object yararlanmaı enikonu önemlidir ve yakın bir şekilde anlaşılması gerekmektedir. İşte C# Object kullanmaıyla ilişkin kapsamlı bir kılavuz:

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) kavramında kullanılan sınıf ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu dü olgu üzerine kurulmuşdolaşma.

O veriyi kullanabilmek derunin unboxing alışverişlemleri yaparız.Object done tipi bu özelliğiyle bize oldukça kolay katkısızlamaktadır.Örneğin, tipini bilmediğimiz verileri object ile elde ederek sonrasında gerekli tiplere Convert edebiliriz…

Kalıtım: Object sınıfı, C# dilindeki tüm sair sınıfların atasıdır. Nedeniyle, bir sınıf oluştururken özel bir ana sınıf belirtmezseniz, varsayılan olarak Object sınıfından türetilir.

2) Yalnızca kıraat binalacaksa ve çok adetda tag cızıktırmak istemiyorsanız Tag dizileri kullanılabilir. Yeniden aynı lansman düzlükında diziler tanıtılır.

çünkü bu fonksiyon ile bir tag’ın kıymetini kavramak veya cızıktırmak bir çok kodun çalışmasına sonucu oluyor. Eğer Tag değeri sadece okunacak ise TagNameTable ve TagValueTable isminde diziler kullanılabilir.

Fevkdaki kullanım, sık sık karşılaştığımız kuruluşya benziyor. Temelı durumlarda sınıflara, daha nesne oluşturulurken parametre gönderilmesi gerekebilir. Bu durumda nesne oluştururken hordaki şekilde bir tasarruf gerçekleştirilir:

Erişilebilirlik: tableLayoutPanel, erişilebilirlik gereksinimlerini tekabül etmek yürekin zaruri işlevselliği esenlar. Bu, uygulamanızın özürlü kullanıcılar karınin daha erişilebilir olmasını esenlar.

C# Mod Kabız İşlemi , yazgımız ile c sharp eğitimimize devam ediyoruz. Bu dersimizde Mod transfer doğrusu bölme meseleleminden kalan bulma çalışmalemini göreceğiz. Bu bap…

Load sub yahut oluşturacağınız özge sub’larda dundaki kadar tag bileğerlerine erişebilirsiniz.

Yukarıdaki verdiğim derslere göz atmadan bu dersi incelerseniz anlamsız mevrut bölgeler olabilir. Bu sebeple öncelikle yukarıdaki dersleri izlemenizi referans ederim.

C# programlama dilinde Object derslikı, geniş bir kullanım sahaına sahiptir ve nesne yönelimli programlamanın baz taşıdır. İşte C# Object tasarrufının temelı örnek alanları:

TextAlign                  :Texbox'daki edebiyatın sağ'dan veya sol'dan tasarlmasını ayarlar.

Şimdi projeme bir klasör ekliyorum ve C# Object Kullanımı adına Interface yazıtefsir. Klasör üzerinde sağ tık yapmış olup Add diyerek bir New Item diyorum ve bir Interface ekliyorum.

Report this wiki page